La mestra i doctora en Psicologia M. Jesús Comellas encetarà dilluns, 4 de febrer, el cicle solsoní «Viure en un cos de dona». El col·loqui, programat inicialment per al 24 de gener, va haver d'ajornar-se per indisposició de la ponent. La nova convocatòria es portarà a terme a la Biblioteca Carles Morató a les 19.00 h.

La sessió porta per títol «Àvies. Devoció, obligació o esclavitud?» i se centrarà en el paper cabdal d'una generació de persones que sostenen un sistema que no ha resolt el repte de la cura i la criança. Una «responsabilitat» que sovint topa amb el que seria un envelliment actiu i satisfactori.

Altres actes del quart i darrer cicle són «Viure en un cos de dona», dedicat a analitzar els efectes en la salut femenina de les desigualtats i les deficiències en els sistemes de conciliació.

El dia 21 de febrer el cicle continuarà amb un acte titulat «La feina i la vida», que es combinarà amb la projecció del curtmetratge F(r)iccions entre el treball i la vida, juntament amb un col·loqui posterior a càrrec de la doctora en Sociologia i professora jubilada de la UAB Teresa Torns.

Finalment, el 14 de març la metgessa i endocrina Carme Valls i Llobet tancarà el cicle amb una conferència titulada «Els nostres cossos, les nostres vides».