L'Arada, Creativitat Social del Solsonès celebra el desè aniversari dels tallers de poda del programa Actua del Baix Solsonès. Amb això, l'entitat amplia l'oferta formativa d'enguany.

La primera cita del cicle es farà el pròxim dissabte 9 de febrer amb l'habitual taller de poda i restauració d'arbres fruiters antics. El taller serà dirigit per Tomàs Llop, pagès i expert en poda. La sessió començarà a les 10 del matí a l'Ajuntament de Pinós on hi haurà una explicació introductòria. Seguidament, a les 11, els assistents es desplaçaran fins a la Pera (finca del mateix municipi) on hi haurà el taller pràctic amb els fruiter i finalitzarà amb un dinar de celebració pel desè aniversari dels tallers.

La següent cita a l'entorn de la cura dels arbres frutiers serà el dia 30 de març. En aquest cas el mateix Tomàs Llop ensenyarà com empeltar. L'activitat es durà a terme en els mateixos emplaçaments (Ajuntament de Pinós, 10 del matí part introductòria) i la part pràctica de 2/4 de 12 a 2/4 de tres a la Pera. Les pràctiques es centraran en ametllers, pereres, albercoquers, presseguers, cirerers, pruneres i pinyoners, pomeres, oliveres i pareres.

Per a poder participar en aquests tallers és necessari realitzar una inscripció fins a tres dies abans de les sessions posant-se en contacte amb l'entitat Arada. El preu és de 10 euros per sessió (amb el 30% de descompte per a les sòcies i socis de l'associació Territori de Masies).