Aquest divendres a la tarda a la biblioteca Carles Morató de Solsona Òmnium Cultural del Solsonès ha portat la presentació del llibre Postals Presents per a una mare absent de Pep Garcia i Orri, una obra amb 27 instants compartits amb la seva mare, Maria Orri, i la malaltia de l'Alzheimer, des que se li va diagnosticar l'any 2011 fins que va morir el 2015.

La sessió, anomenada 10 coses que he après amb l'Alheimer... tot i que jo no volia, ha comptat amb la presència d'una seixantena de persona i amb la benvinguda de l'alcalde de Solsona, David Rodríguez que ha volgut agrair la tasca que està realitzant Garcia i també la importància de donar visibilitat a aquesta malaltia. També Remei Aranda, autora i amiga de Garcia, n'ha destacat el caràcter i la bona escriptura de l'autor del llibre.

Per a Garcia, aquesta obra "actualment representa una manera de donar felicitat a una cosa que és tan dolenta com l'Alzheimer." A més a més, "és una manera d'acompanyar a totes aquelles persones que estan vivint una situació familiar."

La presentació, tot i que ha estat interrompuda per la concentració a l'Ajuntament pel judici als líders independentistes, ha continuat amb l'explicació del llibre "Un llibre que es desmunta, ja que és una manera de plasmar el que suposa la malaltia." A més, Garcia, explica que quan se li va proposar donar conferències "volia que fossin diferent i per això vull explicar les 10 coses que he après amb la malaltia, encara que no volgués." Una de les més importants, segons l'autor, és tenir sentit de l'humor envers les dificultats i tenir paciència per a poder-ne fer front.

La presentació ha finalitzat amb el visionat d'una cançó escrita per l'Escola Arrels de Solsona ara fa dos anys i que es considera un himne per la lluita de l'Alzheimer.