El Carnaval de Solsona tindrà enguany una gran presència musical, amb grups de referència del panorama català, per reforçar un model en el qual la junta actual ja ha treballat els darrers anys.

La Sala Polivalent de Solsona acollirà concerts de grups de referència catalana. Alguns dels més destacats són els grups Auxili, que actuarà el dijous 28 de febrer, i Doctor Prats, el dissabte 2 de març. Altres també coneguts per les seves versions són els grups Sixtus, el divendres 1 de març, i La Tropical, el dissabte 2 de març.

Raquel Vila, vicepresidenta de la comissió del Carnaval de Solsona, explica que «la festa està cada any en creixement i és important que cada vegada pugui oferir més qualitat».

«Des de l'entitat s'ha intentat que cada dia de concerts hi hagi present almenys un grup que tingui gran rellevància actualment a Catalunya, tot i que tots els grups són bons. Hem treballat perquè tots els conjunts musicals siguin atractius per als solsonins i també per a la gent d'arreu», ha volgut afegir.

Per una banda, en els actes principals de la celebració, com per exemple el nomenament de la mata-ruca d'honor, la bramada i ballets o les contradanses i capta de gegants, la música serà la protagonista, sobretot amb l'orquestra Patinfanjàs, grup local de tradició solsonina.

L'organització del Carnaval va canviar la seva presidència fa un any. L'actual president és Joan Solé, després que Maria Àngels Guilanyà deixés el càrrec. Amb aquesta junta, Raquel Vila ha explicat que «tothom tenia clara la importància de la bona qualitat musical en la celebració de la festa».

Enganxats a la música

Vila ha volgut deixar clar que totes les juntes han intentar fer-ho tan bé com els ha estat possible, «l'únic que passa és que, per diverses circumstàncies, ara podem portar formacions més bones». De fet, l'entitat no té cap tipus de termini establert per formar-ne part i, per tant, hi ha persones que fa molts anys que estan implicades en l'entitat, i de la mateixa manera «els integrants poden deixar de participar-hi quan creuen que no es volen implicar més en l'organització», ha aclarit Joan Solé.

Els concerts que es podran escoltar a la Sala Polivalent no seran d'accés gratuït. Els preus de les entrades varien segons el dia. Dijous l'entrada valdrà 8 euros, divendres en costarà 10 i dissabte el preu serà de 15 euros. Les entrades es poden comprar a l'oficina del Carnaval.