Xavier Vilalta, nascut a Vall-manya de Pinós, ha treballat com a responsable de recursos humans i publicitat i màrqueting. Ara, ha deixat aquesta feina, ha tornat a la masia, i ha decidit presentar-se com a alcaldable de Pinós amb la candidatura de Junts per Pinós.

Per què ha decidit presentar-se com a alcaldable?

Tinc gran vocació pels serveis, i la política és un àmbit que m'ha agradat des de sempre. Moltes vegades m'havia plantejat que en el futur m'agradaria poder treballar pel meu municipi i els seus habitants. El que passa és que entre la feina i la família la meva disponibilitat era molt baixa, i penso que per ser alcalde de qualsevol poble, municipi o ciutat, cal que es tingui vocació i plena disponibilitat per bolcar-te en allò que fas. Ara, he deixat la feina i he decidit quedar-me a treballar a la masia familiar que tenim al municipi, Can Vilalta, on ens dediquem a l'agricultura i també a la ramaderia. A més a més, vaig parlar amb l'actual alcalde, Jordi Casellas, i em va comentar que no es presentava en aquesta legislatura. D'aquesta manera, vaig pensar que ara era una bona oportunitat per poder fer front a aquesta il·lusió que tenia des de fa tants anys.

Creu que pot arribar a l'alcaldia el proper mes de maig?

Vull pensar que sí. També dependrà de si es presenten altres llistes o no. De totes formes, nosaltres ens presentem perquè volem treballar per la nostra gent i per millorar les condicions de tots els nuclis que té Pinós.

Com estarà formada la llista?

És una llista sota el nom de Junts per Pinós, aprofitant el lema de Junts per Catalunya a nivell nacional. És una candidatura transversal on hi ha gent de tots els àmbits professionals. A més, s'hi bar-reja gent amb experiència política i altra que no. També hi ha un membre que ha format part de l'Ajuntament en altres legislatures. Per tant, és una llista que es complementa perfectament amb noves visions per al poble i l'experiència de saber gestionar els projectes. El municipi de Pinós, tenint en compte la seva població, té una representació de set regidors. En la candidatura amb la qual ens presentem, tres són dones i quatre són homes, ja que hem volgut formar una llista amb paritat.

Què creu que necessita el municipi actualment?

Pinós està format per cinc nuclis (Ardèvol, Matamargó, Pinós, Sant Just d'Ardèvol i Vallmanya) i cadascun té les seves necessitats. Per aquest motiu, hem decidit durant aquests mesos, i sempre que sigui necessari, que els membres de la llista, o en tot cas el regidor que toqui si arribem a l'alcaldia, anirem a cada nucli per preguntar les necessitats que tenen els habitants i així poder treballar segons el que ens comentin. És important saber escoltar el que els habitants necessiten en cada moment.

Alguna reforma que teniu clara?

Una de les reformes més importants que ens plantegem i que creiem que necessita Pinós amb urgència és una millora en la xarxa de comunicació, entenent les carreteres i els camins. Pel que fa a població no arribem als 300 habitants, però respecte a la superfície som el 39è municipi de Catalunya dels 947 que hi ha actualment. Per tant, és un municipi gran i necessitem unes bones condicions. També tenim pensats projectes de millora als serveis socials, sobretot quant a l'atenció a la gent gran, el transport escolar, o altres que puguin sorgir. També preveiem una millor agilitat en el funcionament de l'Ajuntament, és a dir, a tots ens agrada que els serveis que necessitem ens arribin amb rapidesa. Per tant, volem accelerar els processos de permisos, etc., ja que moltes vegades l'administració pública pot arribar a ser molt lenta.

Demà presenta oficialment la seva candidatura. Una arribada i un comiat.

No només serà un acte de presentació de la candidatura. L'actual alcalde, Jordi Casellas, iniciarà la sessió amb un parlament d'agraïment pels anys de legislatura i acomiadant-se oficialment com a batlle del municipi, juntament amb el seu equip de govern. A continuació sí que hi haurà la presentació de la nova llista, de la qual formaré part. A l'acte hi ha confirmada la presència de diverses persones relacionades amb la política a escala provincial i nacional. També és previst que hi assisteixin alcaldes de la zona. Esperem que a 2/4 de 7, al santuari de Pinós, siguem un bon grup.