La Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha arxivat les diligències contra l'alcalde de Solsona, el republicà David Rodríguez. L'alcalde es va mostrar satisfet amb la resolució a través de les xarxes socials. Estava encausat, com un gran nombre d'alcaldes, per la seva suposada relació amb els fets de l'1-O.

Segons l'escrit, amb data de 4 de febrer, no es pot demostrar una «col·laboració activa de facto», «ni tan sols indiciàriament acreditada», més enllà de les suposicions o presumpcions. Tampoc no ha quedat acreditada la presumpta comissió del delicte de desobediència, així com tampoc «el més mínim indici» d'un presumpte delicte de malversació de fons públics.

Rodríguez va veure com la seva causa, a diferència de molts altres alcaldes, es tractava a la Fiscalia del Tribunal Superior, per la seva condició de diputat al Parlament de Catalunya en el moment de l'inici del procés judicial. Les acusacions contra altres alcaldes com Valentí Junyent (Manresa) i Dionís Guiteras (Moià) també han quedat arxivades.

En el seu missatge a les xarxes, Rodríguez deia ahir: «Una cosa menys de què preocupar-se. Seguim a punt pel que calgui».