L'ACA, que hi ha destinat una inversió superior als 63.700 euros, portarà a terme durant un període d'almenys sis mesos una sèrie d'actuacions a l'interior de la presa, així com en alguns edificis d'obra civil adjacents, que suposaran una optimització en l'estat de les instal·lacions.

Entre els principals treballs, hi ha una millora de l'estat del paviment de les cambres dels òrgans d'alliberament d'aigua (desguassos de fons i mig fons) en totes dues preses, així com la millora de tots els elements metàl·lics (vàlvules, comportes i tubs) que hi ha en aquestes dues dependències.

Les actuacions en aquestes zones se centraran bàsicament a retirar la pintura existent amb l'objectiu de restaurar la protecció superficial dels diferents elements metàl·lics amb un tipus de producte adequat per a entorns humits.

Una part de la inversió també anirà destinada a treballs de millora en alguns edificis de les dues preses, com ara en magatzems, garatges, casetes dels grups electrògens i transformadors de corrent elèctric i oficines, entre d'altres.

Les mesures previstes, segons ha explicat l'ACA en un comunicat, a les dues preses milloraran, per una banda, la seguretat dels treballadors i, per l'altra, el bon funcionament dels diversos equips tècnics.