L'Ajuntament de Solsona, en la ronda de visites als diversos barris de la ciutat, va organitzar divendres una trobada amb els empresaris dels diferents polígons industrials de la ciutat. La reunió que es va fer al polígon dels Ametllers va tenir la presència de deu responsables de diverses empreses i del regidor adscrit al sector dels polígons industrials, Lluís- Xavier Villaró, i també hi va assistir la directora de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, Glòria Domínguez.

La trobada, que es va dur a terme a la nau de Martells Hidràulics Solsona (MHS), va servir per fer un repàs i valoració de les diferents actuacions fetes durant aquesta legislatura i també per recollir propostes per part dels assistents. Villaró va explicar les resolucions a les demandes detectades des de l'última reunió.

Pel que fa als serveis, la primera consulta, que consistia en un canvi d'horari del servei del bus als polígons, va quedar desestimada per part de l'empresa que gestiona els busos a Solsona. Quant a la segona, relacionada amb la fibra òptica, l'Ajuntament va acordar amb l'empresa bagenca GXS Telecom que la faria arribar als polígons.

Ara com ara, ja es pot fer la petició del servei i aquells que ho desitgin podran tenir instal·lada la fibra al cap de tres dies, va explicar el regidor.

Noves propostes

La representant a la reunió de l'empresa d'aluminis Vial3 va explicar que al polígon Pronisa hi ha unes línies pintades a la carretera com a senyalització que «és inviable que un camió les pugui fer perquè no té espai suficient. A part, els cotxes tampoc les compleixen». Amb aquest argument, la representant va demanar que es retirés la senyalització al més aviat possible.

A partir d'aquesta proposta, van sorgir altres suggeriments per part dels empresaris a l'Ajuntament. Alguns creuen oportú que els polígons haurien de tenir un sentit únic. Les dues rotondes que hi ha a la zona haurien de ser l'únic lloc on es pogués fer un canvi de direcció.

Jordi Gavaldà, de l'empresa de metalls SIMET, també va proposar la creació d'una via verda des de Solsona fins els polígons. En aquest cas, el regidor va explicar que «hi ha un projecte creat i s'estan demanant les subvencions necessàries per poder cobrir el cost».

Finalment, una altra de les propostes va ser el canvi dels tòtems de vidre que hi ha en les entrades i sortides dels polígons amb els plànols d'on se situa cada empresa. Els empresaris asseguren que s'han de canviar perquè els actuals no són vàlids.