Grupo Alvic, una empresa del sector del moble, podria començar a fabricar a les instal·lacions de l'antiga Tradema de Solsona. Segons ha pogut saber Regió7, l'empresa ha programat l'obertura a mitjan any 2019 i preveu donar feina a més de cent persones.

L'antiga fàbrica Tradema, que quan va aturar la producció ja pertanyia al grup portuguès Sonae, en aquests moments està en remodelació interna per tal de poder fer front a les necessitats d'Alvic, que tindria previst «produir-hi els mòduls interns dels mobles», segons han explicat fonts de la mateixa empresa.

«La nova empresa tindrà més de cent treballadors de la zona del Solsonès i també d'Andalusia», segons les mateixes fonts, que van afegir que «volem donar una formació als treballadors de Solsona i exteriors perquè es puguin incorporar a Alvic de la millor manera possible».

Per part de l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i l'Ajuntament de Solsona, estan perfilant les últimes gestions amb l'empresa per poder posar en funcionament la fàbrica tan aviat com sigui possible, ja que «és una bona notícia per a Solsona i la comarca», segons David Rodríguez, alcalde de Solsona.

La desaparició de Tradema va ser en el seu moment un cop dur per a l'economia de Solsona, i els intents que es van fer per reindustrialitzar la comarca des de les administracions no havien donat fruits. La ciutat i la comarca van absorbir el cop i les xifres d'atur, que el 2011 van tocar sostre, han tingut una tendència a la baixa.