L'Ajuntament de Solsona ha donat a conèixer que durant el segon semestre d'enguany Grupo Alvic, empresa dedicada a la fabricació de mobles i components de cuina, bany i oficina, obrirà una fàbrica a les antigues instal·lacions de Tradema on, «en una primera fase, es preveu crear una setantena de llocs de treball amb personal local». La notícia de l'arribada d'Alvic a Solsona la va avançar ahir Regió7.

L'empresa porta a Solsona un nou sistema de producció amb la instal·lació d'una màquina creada a Alemanya que li aportarà una producció més eficient. Alvic té perspectives de creixement en els propers anys. Aquest dijous al migdia, el propietari i conseller delegat d'Alvic, Javier Rosales, acompanyat d'altres representants de la companyia, va mantenir una reunió amb l'alcalde, David Rodríguez, i el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Xavier Villaró, per oficialitzar la seva implantació a la ciutat.

Després de diversos mesos de negociacions, el desembre passat Grupo Alvic va comprar les instal·lacions de Tradema al grup portuguès Sonae. Es tracta d'una finca de 300.000 metres quadrats d'extensió, dels quals 40.000 estan construïts. En la fase inicial de la implantació es reformarà completament la superfície edificada, de la qual s'ocuparà la major part, segons han explicat fonts municipals. La inversió d'aquesta primera fase, inclosa la compra del ter-reny, la modernització i l'adquisició de la nova maquinària per a la fabricació de mobles per a la gran superfície de bricolatge, ascendeix a uns 20 milions d'euros.

Alvic porta a Solsona una implantació de gran volum, que suposarà la transformació total de la fàbrica i que comportarà un canvi per als solsonins en la imatge de Tradema. Se substituiran el fibrociment de la coberta i els paviments per materials nous d'última generació i s'aïllaran les parets per tal que les naus siguin energèticament eficients.

La gerent de les plantes del grup a Catalunya, Concepció Montmany, ha explicat que «Alvic obrirà a Solsona una planta per a la fabricació en sèrie amb maquinària alemanya que proporciona els rendiments més alts de tot el grup». L'objectiu de l'empresa és aplicar el concepte de lean manufacturing per aconseguir una producció més eficient i que aporta més valor amb menys costos.

Tant l'alcalde de Solsona com el conseller delegat de Grupo Alvic es van mostrar molt satisfets de poder donar a conèixer la notícia, que l'alcalde va recordar que «era esperada pel teixit econòmic i social solsoní des de fa 6 anys» (Tradema va tancar el 2012). Govern i empresa van intercanviar agraïments «per la bona entesa, la predisposició que hi ha hagut per ambdues parts perquè el projecte tirés endavant i la relació fluida», segons l'Ajuntament. Rodríguez va assenyalar que l'Ajuntament ha fet l'acompanyament en gestions de l'empresa amb diferents organismes de la Generalitat i la Diputació de Lleida en qüestions urbanístiques, i l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona s'hi manté en contacte per facilitar la selecció de personal.