El Museu de Solsona ha editat un catàleg que recopila la indumentària litúrgica que s'ha fet servir al llarg de quatre segles a l'església de Solsona. Coincidint amb els darrers dies de la mostra "Alba" a les instal·lacions i on es pot veure el material exposat, el Museu ha volgut immortalitzar aquests teixits que custodien en forma de llibre.

La consellera Laura Borràs, que ha assistit a la presentació del catàleg, ha remarcat la "riquesa" de la mostra i, alhora, la seva "fragilitat".

El catàleg permet "deixar constància", ha dit Borràs, d'un dels tresors més importants que custodia el museu solsoní. "És molt interessant per un museu poder exhibir allò que habitualment no s'exposa", ha assegurat Borràs, tot insistint en el fet que la mostra permet veure "objectes molt desconeguts", alguns dels quals "avui en dia encara s'utilitzen".

La mostra, ha explicat la comissària Cristina Sanjust, recull indumentàries i teixits de l'església des del 1593, any que es convertí en el bisbat de Solsona. Se subdivideix en dues sales. Una de dedicada a la celebració de la missa i altres ritus on, entre altres, es poden veure els guants episcopals de Ponç de Vilaró, paborde de Solsona i bisbe de Vic, del segle XIV i que han estat restaurats; o una casulla amb rics brodats del segle XVI.

La segona sala està dedicada als vestits clericals destinats a altres usos, com l'ofici diví o l'abillament quotidià, així com al revestiment tèxtil dels diferents objectes i mobles litúrgics. En aquesta destaca, entre altres, el mantell de la Mare de Déu del Claustre de Solsona, del 1700.

La mostra, que ara ha pres forma de catàleg, es podrà veure fins al diumenge 3 de març al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona.

La presentació del volum ha comptat amb l'assistència, entre altres, del bisbe de Solsona, Xavier Novell; el director dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a la Catalunya Central, Lluís Cerarols; o la presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, Sara Alarcón.