20 de febrer de 2019
20.02.2019

El Consell d'Adolescents Solsoní proposa nous canvis a la ciutat

La regidoria d'Urbanisme confirma una ampliació de l''skatepark' la primavera d'aquest any

19.02.2019 | 23:26
Joves a la sessió del Consell d'Adolescents a l'Oficina Jove del Solsonès

El Consell d'Adolescents de Solsona començarà a madurar el pròxim mes de març, mitjançant comissions de treball, les sis propostes més votades en l'última sessió, que es va dur a terme el gener. Pintar amb grafits la zona de l' skatepark, amb onze vots, i la instal·lació de punts de càrrega de mòbil exteriors, amb deu, són les dues peticions que acumulen més consens per part dels representants d'aquest curs.

El Consell d'Adolescents també demana, una vegada més, que se'ls condicioni un espai d'oci jove on els nois i noies de 12 a 16 anys puguin anar els caps de setmana, especialment durant els mesos d'hivern. És una proposta que fa tres cursos que es posa damunt la taula i que en l'última sessió va rebre nou vots, igual que la necessitat d'organitzar més activitats d'oci per a aquesta franja d'edat. Una altra comissió de treball s'encarregarà d'elaborar propostes per organitzar concerts per a adolescents amb grups de renom, i una altra, competicions de bicicletes, tennis i skate.

Cada any aquest òrgan s'encar-rega d'organitzar el concert jove de la festa major. A banda d'això, tira endavant aquelles propostes que el consistori o altres organismes als quals es puguin derivar consideren econòmicament viables. Per exemple, a partir de la feina d'una de les comissions de treball del curs passat, i d'acord amb la regidoria d'Urbanisme, s'ha aconseguit que aquesta primavera s'ampliï l' skatepark amb nous mòduls (un halfpipe i una minirampa).

També, gràcies a aquestes comissions, es farà possible que algun centre de secundària organitzi la jornada blanca d'aquesta temporada, igual que la tardor passada, que es va dur a terme una activitat conjunta per a l'alumnat de segon d'ESO dels dos centres de secundària de la ciutat, i que va consistir en una town scape dinamitzada per Solsona Experience.

L'Oficina Jove del Solsonès va acollir la primera sessió de l'any i, de fet, acollirà totes les reunions que no siguin plenàries. Aquestes comissions, tot i que estan formades per joves adolescents, tenen l'acompanyament de les tècniques d'aquest servei. La propera convocatòria és el 13 de març.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook