21 de febrer de 2019
21.02.2019

La unitat de la crida a la manifestació fa sortir 600 solsonins al carrer

Les entitats que promouen la independència i els partits polítics nacionalistes, units en la protesta al carrer

21.02.2019 | 20:45
La unitat de la crida a la manifestació fa sortir 600 solsonins al carrer

Prop de 600 persones s'han manifestat la tarda de dijous pels carrers de Solsona en contra del judici als líders socials i polítics presos que ara són jutjats al Tribunal Suprem. La manifestació havia estat convocada per la Taula de Coordinació del Solsonès, de la que en formen part Òmnium Cultural, l'ANC, els CDR i els partits ERC, PdCat i la CUP.

La marxa s'ha iniciat a la Plaça del Camp a les 5 de la tarda, tallant una de les vies principals de Solsona, i ha finalitzat a la Plaça Major. Durant la manifestació s'hi han poder veure diverses pancartes a favor de la llibertat dels presos polítics i també a favor de l'autodeterminació. Han sovintejat els crits de "llibertat presos polítics" o "aquest judici és una farsa".

Un cop arribats a la Plaça Major s'ha llegit el manifest oficial d'arreu del territori català sobre "la prohibició dels drets i les llibertats de les persones i dels pobles" a Catalunya. Al finalitzar, els manifestants han cantat els Segadors i s'han tornat a sentir crits a favor de l'alliberament dels presos catalans.

La convocatòria de vaga durant el dia ha tingut un important seguiment al comerç. Pràcticament tot el comerç local ha tancat, llevat d'algunes cadenes. De fet, la Unió de Botigues i Comerços de Solsona (UBIC) havien anunciat que als seus afiliats que com a entitat s'adherien a la vaga. Alguns comerços, sobretot de grans marques, com Mercadona o Lidl, han obert amb normalitat i sense incidències de pes.

En l'àmbit sanitari hi ha hagut l'atenció d'urgències garantida i, en el provisionament de medicaments, la farmàcia Antoni Boix ha estat oberta i la resta han seguit la vaga. Pel que fa a la restauració, gairebé tots els bars i restaurants han tancat tot el dia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook