L'Oficina Jove del Solsonès ha rebut 130 consultes des de la seva posada en funcionament, abans de les darreres festes de Nadal. Són xifres que va facilitar l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, en el transcurs de la inauguració oficial de l'espai, que es va celebrar divendres passt a la tarda i va tenir la presència, a més a més, de la directora general de Joventut, Norma Pujol; la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, i un bon nombre d'alcaldes de la comarca.

Per la seva banda, Pujol va afirmar que l'Oficina Jove ha de servir perquè «tots els joves catalans tinguin les mateixes oportunitats» independentment de l'indret on visquin, i va considerar que «els joves són al centre de l'acció política del Govern». Amb el centre inaugurat divendres, el Moianès i el Segrià són les dues úniques comarques sense Oficina Jove.

En la seva intervenció, Rodríguez va quantificar els habitants del Solsonès d'entre 14 i 29 anys en 2.000 persones, que representen un 15% de la població; una xifra prou significativa per «tenir-los en compte». L'alcalde de Solsona també va dir que «hem resolt l'anomalia que representa ser capital de comarca i no tenir Oficina Jove» i va dir que «serem ambiciosos i oferirem un ampli ventall d'activitats».

Alarcón, per ala seva banda, va qualificar l'obertura com «un fet de justícia, que arriba després d'un camí llarg i gens fàcil» per aconseguir-lo, i va alabar la «suma d'esforços entre la Generalitat, l'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal». Al final de la seva intervenció, Alarcón va presentar les sis persones que atenen l'Oficina Jove, totes dones i formades en diferents àmbits per atendre tots els vessants de l'atenció als joves de Solsona i la seva comarca.

Després dels parlaments, la regidora de Joventut de Riner, Magalí Castanyeda, va explicar el funcionament de Munixic, una entitat creada l'any passat i que aplega alcaldes i regidors de municipis de menys de 3.000 habitants i que té l'objectiu principal d'evitar la marxa dels joves del territori i evitar així el despoblament de la Catalunya rural. Entre les actuacions necessàries per fixar els joves a la seva terra de naixement, Castanyeda es va referir d'una manera especial a l'habitatge i a la modificació de l'actual legislació per facilitar noves construccions a l'entorn rural.

L'acte d'inauguració va acabar amb l'actuació de Paula Jané (veu) i Pau Vilaseca (piano), dos joves solsonins que van interpretar dues cançons originals del teatre musical on s'expressen les inquietuds i problemàtiques que afecten els joves.