Solsona va viure, ahir, les enramades, un dels actes previs del Carnestoltes, que va començar a les 9 del matí. Abans de vestir Solsona es va celebrar un esmorzar d'enramadors. El tret de sortida va ser un assaig de les Sopes a la plaça Major (l'esmorzar que es fa cada any el diumenge de Carnaval), cuinades per la comparsa de les Gallines i amenitzades pel músic Marc Anglarill. A continuació, seguint la música de la banda Batxaranga, les comparses van decorar els seus carrers, molts amb motius de sàtira política i altres amb decoració relacionada amb l'actualitat solsonina.

Una altra de les novetats va ser l'entrega per part del Grup de Gèneres de la Fura d'un domàs de color lila amb frases reivindicatives per col·locar a cada carrer decorat. La iniciativa del Grup de Gèneres s'emmarca dins la campanya «Febrer Lila - caminem cap a la vaga del 8 de març», en què es duran a terme una sèrie d'accions amb l'objectiu de treballar el feminisme centrant-se en l'apoderament, l'autodefensa i la cura entre dones seguint el lema «Adona-te'n, Defensa't, Empodera't». Una altra de les accions del grup feminista durant el Carnaval és muntar un Punt Lila Popular per combatre les agressions sexistes.

Fonts del Grup de Gèneres expliquen que l'acció de penjar els domassos «és una manera que les comparses mostrin el seu rebuig a les agressions sexistes, és a dir, és un símbol per ensenyar a la gent de Solsona i de fora que hi ha una unió per fer front a aquesta lluita». El grup defensa un Carnaval basat en el respecte i la llibertat i posa èmfasi a tenir en compte la perspectiva de gènere a la festa.

Cada any són més nombroses les entitats que participen a les enramades, atès que la comparsa Suguscaran, jurat i organitzadora de l'acte des de fa 3 anys, vol anar enriquint-lo i fer-lo créixer amb la col·laboració d'altres comparses i entitats perquè «la gent comenci a sentir més el Carnaval des del diumenge abans».

L'acte va finalitzar amb el Dinar Rosa a la plaça Major i l'entrega de premis dels carrers per part de la comparsa Suguscaran. El recompte de vots incloïa també els vots de cada comparsa enramadora, que va haver de buscar la seva butlleta a través d'una pista donada per les organitzadores. El primer premi, valorat en 100 euros, va ser per a la comparsa Sant Hilaris; el segon, de 50 euros, se l'han de repartir entre la comparsa Abeille i Remeis Autòctons. El premi al pitjor carrer, el trofeu dels ous podrits, va ser per a Titius, i el del millor suborn, de 100 euros per gastar al bar Cantàbric, per a les comparses les Xaos i Lo Cal Quinto.