L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, va anunciar ahir, a l'inici de la quarta Jornada amb Tracte realitzada al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, que des de l'Ajuntament s'està començant a gestionar un nou servei relacionat amb l'acompanyament durant el procés de dol.

Solsona es caracteritza per ser de les poques ciutats de Catalu-nya que ofereixen el servei de funerària gestionat per l'administració pública, en aquest cas l'Ajuntament. Amb això, Rodríguez explica que «és necessari que les funeràries disposin d'un servei de dol amb el personal professional adequat per tal de fer una millor aproximació i acollida a les famílies perquè no se sentin soles en cap moment i intentar ajudar-les en el que sigui necessari».

A més a més, l'alcalde també va explicar que s'està començant a gestionar l'obertura d'una altra funerària pública, «ja que aquests serveis, si formen part de l'administració pública, són més econòmics i és més fàcil que tothom pugui accedir-hi amb les millors condicions possibles», afegia.

De moment es desconeix si el nou servei d'acompanyament en el dol podrà rebre algun tipus de finançament per part de la Diputació de Lleida o de la Generalitat de Catalunya, perquè «és un tema que es plantejava per part de l'Ajuntament des de fa molts anys però que desconeixíem la manera de poder dur-lo a terme».

De totes maneres, aquesta atenció als usuaris que ho necessitin no es podrà iniciar fins al proper mandat, explicava l'alcalde, «tot i que s'està intentant accelerar el procés per poder començar a oferir-lo tan aviat com sigui possible».