El Carnaval de Solsona va començar ahir al vespre amb una de les novetats més destacades del programa d'enguany: la benvinguda per l'avinguda del Pont a SM Carnestoltes, que enguany és la solsonina Dolors Subirà.

La seva arribada es va dur a terme de manera puntual pel portal del Pont, el que històricament ha estat l'accés principal i que estava guarnit amb diverses banderes i llaços grocs al llarg del pont, amb més de mil persones assistents.

A les 8 del vespre es van apagar els llums i una violinista va tocar una melodia senyorial per l'arribada de Dolors Subirà, filla de Joan de la Rossa i germana de Jaume Subirà, i una gran implicada en la festa del Carnaval i el Mata-rucs.

Subirà va arribar amb el cotxe carnestoltes vestida amb una gran variació de colors i un cistell com a faldilla. A la seva arribada hi va haver una gran ovació per part de tots els assistents que es concentraven entre la rotonda de davant del pont i a dins del portal. Allà l'esperava l'Orquestra Patinfanjàs i totes les figures característques de la popular festa solsonina.

Després de l'arribada del rei Carnestoltes la festa va continuar amb el tradicional Ball Mut a la plaça Major de la Ciutat, amb el Sopar Gras i patxim-patxam amb el músic Marc Anglarill.

Implicació de l'Ajuntament

També ahir, l'Ajuntament de Solsona feia públic l'acord entre l'organització del Carnaval i el consistori d'un augment econòmic de 9.500 euros a 12.000 euros per ajudar en l'organització de la celebració. També es va acordar, ja que la festa celebrarà el cinquantè aniversari en la propera edició, una ajuda extra de 5.000 euros «per poder complementar millor el Carnaval», segons explica l'Ajuntament en un comunicat. Una altra de les clàusules que es van fer públiques és el manteniment dels 12.000 euros almenys fins al 2022.