Un dels actes més esperats del Carnaval de Solsona, que es va dur a terme, ahir, al carrer del Castell. Organitzada per la comparsa Margaritus i comparsa Minairons, més de mil persones es van agrupar per veure la baixada de boits amb gran eufòria.

En total van ser una trentena de boits que van arriscar-se a baixar pels estrets carrers de SolsonaTots els participants, protegits amb cascs i amb unes normes de seguretat estrictes per part de l'organització del Carnaval, van fer la baixada del carrer del Castell amb obstacles que dificultaven el seu pas, com un trampolí arribant a la plaça Major, que va provocar la caiguda de bastants boits, o un túnel que desprenia aigua i provocava un lliscament al terra.

La majoria dels participants van optar per crear boits tradicionals amb seients d'antics cotxes, el volant i una plataforma rectangular amb rodes. Tot i així, també la majoria van personalitzar l'andròmina amb colors o altres elements a gust personal. Alguns dels pilots portaven material pirotècnic o esprais de serpentines per engrescar la gent durant el seu pas.

Els actes van continuar amb el ball de la patacada a la plaça Major i van finalitzar amb concerts a la Sala Polivalent.