El Carnaval de Solsona continua, i ho va fer, ahir, amb el Carnaval infantil. Al matí hi va haver l'arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes i la de la Miss Forastera, a més del sermó i els ballets dels gegantons.

Un dels actes més esperats pels més petits de Solsona va arribar a la tarda: el concurs de disfresses, que es va dur a terme a la Sala Polivalent de la ciutat a partir de les quatre de la tarda i que va tenir la participació de més de 80 concursants, que van omplir la sala.

Una de les novetats que s'han introduït en l'edició d'enguany ha estat un canvi en les categories, ja que s'ha suprimit la diferenciació per sexes en la categoria de disfressa individual que es feia fins ara, i així n'hi ha hagut una única tant per a nens com per nenes, a més de la parelles, grups i muntatges. Aquesta decisió s'ha valorat com un vot a favor de la igualtat, segons explicava el presentador de l'acte, Pep Callau i els Pepsicolen.

Al llarg de les gairebé tres hores que va durar la desfilada, s'hi van poder veure disfresses molt variades -algunes de fetes a mà amb l'ajuda dels pares o avis, i altres de comprades- i la Sala Polivalent es va omplir de colors i festa.

La majoria dels infants van optar per disfressar-se de personatges de pel·lícules com Frozen o fins i tot el mític Rei Lleó de Disney, que va enamorar tot el públic, ja que el disfressat era un nadó. Altres, però, van evidenciar el seu interès per la cultura amb disfresses com Sant Jordi i el drac o bé la imitació dels Pastorets amb els dimonis i els pastors dins la caldera.

El premi a la millor disfressa individual va ser per a un Mr. Bean del qual va destacar el vestit i el carisma que va mostrar el nen afortunat. Quant a la categoria de parelles, el guardó va ser per «El Jan i la mongetera», una disfressa original amb una perfecta recreació del relat fantàstic. Pel que fa a la categoria de conjunt, el guardó va anar a parar al grup que anava caracteritzat de «Puzzle Educa», amb una capsa del joc amb imatges de la ciutat de Solsona. I finalment, el premi al millor muntatge va ser per «Els pèsols», del qual es va valorar l'originalitat i la seva harmonia.