El Carnaval de Solsona va continuar ahir, dimarts, amb el popular correfoc, a càrrec de la Colla de Diables la Xera, a la plaça Major i que va finalitzar a la plaça de Sant Pere.

L'acte es va iniciar a les 8 del vespre amb un espectacle de pirotècnica i percussió que va deixar perplexos els assistents.

Al correfoc, que va tenir la participació de més de 200 assistents, s'hi van poder veure persones de diverses edats, algunes de vestides amb les bates de pròpies Carnaval solsoní i altres amb roba per protegir-se del foc.

Un dels moments més espectaculars del correfoc va ser a l'inici, quan els percussionistes, juntament amb la serp l'Espedrera de la comparsa els Espedrers, inaugurada enguany, i un Fènix ja tradicional al correfoc, van fer entrada a la plaça Major al so de tambors acompanyats de diables que portaven torxes per donar inici a un espectacle de foc i música.

Final de festa

La festa va continuar després del correfoc amb el ball de disfresses a la Sala Polivalent. Per a avui hi ha previstos la processó, la cremada i castells de foc, com també la despenjada del ruc. D'aquesta manera, la ciutat de Solsona tanca la festa, però per a diumenge que ve, a partir de 3/4 de 10 del matí, queda pendent la desenramada, que finalitzarà amb un vermut organitzat per la comparsa Llamp de Déu i que posarà punt final al Carnaval d'enguany.