L'agrupament escolta i guia Pare Claret de Solsona i l'Església han ressituat el conflicte que feia que el rector els hagués tallat el corrent elèctric amb l'argument que la instal·lació no reunia les condicions per prestar el servei amb la mainada. L'enfrontament s'havia mantingut obert mentre es va poder fer activitat sense llum, però amb l'arribada de l'hivern els fets es van precipitar. Tot i que l'argumentació oficial de la part religiosa era un problema tècnic, els joves del cau asseguren que era una mesura de pressió perquè acudissin a activitats organitzades per l'Església. Els joves, tot i que el grup havia estat vinculat a l'Església, en aquests moments rebutgen lligams que els hi vinculin.

Ara, els espais de la rectoria tenen llum i la instal·lació està en condicions. Els joves es reuneixen amb els nens cada dissabte i l'activitat té signes de normalitat. El problema no està resolt definitivament. Hi ha una comissió amb representants de les dues parts per tal d'acabar-ho de resoldre. I en el cas que el conflicte no trobés una solució definitiva, els joves també han parlat amb l'Ajuntament per tenir un pla B, uns locals alternatius que els permetin fer les activitats amb la mainada.

El grup escolta va denunciar que el mes de novembre passat que la parròquia els havia deixat sense llum. Ara, des de l'Agrupament solsoní s'assegura que el desembre de 2018 van tornar a tenir llum al local. De totes formes, segons fonts properes a l'entitat, no hi ha cap voluntat de participar en sopars «Alpha» que organitza la parròquia.

Els acords actuals que els permeten mantenir l'activitat són «de paraula» i voldrien que hi hagués un compromís escrit. La part religiosa no ha volgut explicar el seu punt de vista a aquest diari, encara que sí que ha admès el clima de distensió. Hauria de ser la comissió amb persones dels escoltes i de la parròquia el marc en què s'hauria de poder trobar l'acord definitiu.

A més a més, dins de l'agrupament escolta també hi ha creada una altra comissió per dissenyar un pla B en cas que les negociacions no fossin favorables. Per això, s'ha parlat amb l'Ajuntament de Solsona «explicant la situació i demanant que se'ls deixi un local públic per tal de poder continuar fent les activitats en cas de necessitat».

El consistori, «malgrat que sempre ha volgut estar en segon pla» , explica l'alcalde, David Rodriguez, ha respectat la situació i ha proporcionat l'ajuda als escoltes, tot i que es va parlar amb la parròquia per demanar que l'agrupació pogués mantenir-se al local on havien estat fins llavors.