Després de pràcticament de deu dies amb festa continuada amb milers de persones assistents als actes, Solsona es va acomiadar del Carnaval 2019 ahir, dimecres, amb la vetlla i comiat a la plaça Major, i la tradicional despenjada del ruc, que feia cinc dies que estava penjat a la Torre de les Hores.

Les condicions meteorològiques no van ser les més adequades i no van deixar gaudir de la festa amb normalitat. Tot i així, finalment, el temps va permetre que la cremada de la Reina Carnestoltes i el castell de focs es poguessin dur a terme.

A les onze del matí es va instal·lar l'ermita ardent a la plaça Major i es va fer una crida pels diferents carrers del nucli antic.

A la tarda, el primer comiat el va viure el públic infantil amb la despenjada del ruc infantil a dos quarts de sis de la tarda al Portal del Camp.

Dues hores més tard, a dos quarts de vuit del vespre, la plaça Major es va omplir de gent, la majoria vestides amb les tradicionals bates, i també de negre, que amb gran tristesa, es van acomiadar de Sa Majestat Carnestoltes, i van posar fi a la popular festa fins a l'any que ve.

Abans d'iniciar la processó es va fer pública la nova Associació d'ex-Reis Carnestoltes, en què a l'actual reina, Dolors Subirà, se li va fer entrega d'un diploma de manera simbòlica.

L'esdeveniment va continuar amb la processó pels carrers del nucli antic, tot i que es va haver d'aturar per la pluja. Més tard, a l'Escola Arrels es va dur a terme la cremada de la Reina Carnestoltes i també el popular castell de focs.

Després, a les deu de la nit, i acompanyades de l'Orquestra Patinfanjàs, centenars de persones es van concentrar al Portal del Castell (plaça del Ruc) per fer la despenjada del ruc, de cartró pedra. Mentre es portava a terme la despenjada, es va poder sentir com les persones assistents cantaven a l'uníson la tradicional cançó A Solsona bona gent.

Últim acte

Malgrat que la festa oficial del Carnaval es va donar per finalitzada ahir, Dimecres de Cendra, diumenge que ve, coincidint amb els actes de la Fira del Trumfo i la Tòfona, es duran a terme les desenramades a tot el conjunt nucli antic i finalitzaran amb un vermut organitzat per la comparsa Llamp de Déu.