Els treballadors del Centre Sanitari del Solsonès van fer ahir al matí una aturada per protestar perquè se'ls deuen uns pagaments dels anys 2017 i 2018 i pel deteriorament de les condicions laborals.

L'aturada, que es va dur a terme a les 12 del migdia davant del mateix Centre Sanitari, va tenir el suport de tots els treballadors de la plantilla del centre, que van assegurar que la protesta es portarà a terme cada dia a les 12 del migdia mentre el Consell Comarcal i el CatSalut no es posin d'acord per fer front a les necessitats que eté el Centre Sanitari. Aquesta concentració, però, es fa en horari de descans dels treballadors, «per tal de no afectar els usuaris que necessitin algun tipus d'assistència mèdica», explicava el comitè de treballadors del Centre Sanitari.

Un dels principals motius de la protesta, segons ha explicat el responsable de Sanitat de les Terres de Lleida de Comissions Obreres, David Ricart, és que el personal del Centre Sanitari té pendents de cobrar les DPO (direcció per objectius), unes retribucions variables que es fixen en funció dels objectius assolits. En aquest cas, la queixa és motivada perquè se'ls deuen els pagaments dels anys 2017 i 2018, i han afegit que «tot just aquest mes de gener hem rebut el pagament de l'any 2016», un fet que recriminen enèrgicament perquè consideren que «no es pot permetre de cap manera rebre pagaments de fa tres anys a hores d'ara. També reclamen que no s'han fet efectius els increments salarials ques estan establerts per a l'àmbit públic.

A més a més de la queixa pels deutes econòmics, l'altra reivindicació per la qual han començat les aturades els treballadors és, afirmen, per l'augment de l'horari laboral i per l'increment de les càr-regues de treball, «que són motivades per l'envelliment de la població».

D'aquesta manera, el comitè del Centre Sanitari i el responsable de Sanitat de CCOO demanen que CatSalut i el Consell Comarcal s'asseguin a parlar perquè «no pararem de fer aquestes aturades fins que no hi hagi un acord».