Els treballadors del Centre Sanitari del Solsonès van entrar ahir al registre del Consell Comarcal una escrit de reclamació oficial del deute, per tal que si s'han de prendre mesures fora de l'àmbit d'un acord entre treballadors i contractant, en aquest cas, quedi constància oficial de quina és la seva demanda.

Els professionals sanitaris es queixen que el Consell Comarcal del Solsonès, ens que gestiona el centre, els deu diners de salari i pagaments de les DPO (Pagaments per Objectius). La plantilla fa deu dies que porta a terme aturades de cinc minuts davant del Centre Sanitari durant la jornada laboral.

En aquests documents es demana que es facin efectius els increments retributius pendents per l'any 2018 «amb una totalitat que se situaria entre els 68.000 i 72.000 euros», segons ha explicat el responsable de Sanitat de CCOO de les Terres de Lleida, David Ricart.

Tot i que CatSalut va incrementar les tarifes sanitàries per fer front a aquests pagaments, el comitè d'empresa reclama el reconeixement del deute per donar marge a les negociacions entre la direcció i el CatSalut, amb l'objectiu de «millorar el finançament del centre pel que fa a l'atenció primària que assumeix a la comarca i que entenen que s'ha de seguir prestant des de la comarca», com un calendari que estableixi la periodificació del pagament de l'endarreriment o deute.

CCOO ha explicat a través d'un comunicat que hi ha prevista una reunió el proper dia 26 de març entre la direcció del Centre Sanitari i el comitè d'empresa en què ja s'haurien de poder signar els documents i fixar el calendari de pagament que es reclama. Per part del Consell, ahir, no hi va haver pronunciaments de resposta a la petició del comitè, ni si hi ha acord en la reclamació que planteja el comitè del centre.

Mentrestant, els treballadors han acordat que continuaran manifestant-se per mostrar la seva disconformitat amb la situació, en una acció que és inaudita entre el col·lectiu de professionals sanitaris que treballen en l'àmbit de la salut a la comarca.