L'Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys continua millorant la zona del pont de Vall-llonga després que al llarg de tres anys hi hagi invertit fins a 300.000 euros, gràcies a una subvenció que va rebre l'any 2017 provinent de l'impost sobre estades en establiments turístics (IEET).

Durant aquest període s'hi han habilitat diverses zones verdes, de pícnic i parcs infantils. Al municipi també s'hi han fet millores, en la senyalització i la il·luminació. Ara, una altra actuació que el consistori vol emprendre, ha explicat el regidor de Cultura i Turisme, Ferran Ginestà, és el recondicionament de la zona del pont de Vall-llonga.

El pont, que va ser construït a Navès, va ser traslladat a final dels anys 90 a la sortida de Sant Llorenç de Morunys, a la carretera de la Coma. El consistori considera que el pont està emplaçat en un entorn paisatgístic de gran riquesa i hi vol condicionar una zona de pícnic, amb un sistema enllumenat «que permeti als visitants tenir-hi unes millors condicions», explica Ginestà.

A més a més, en aquesta zona hi ha explotacions de pomeres i l'Ajuntament està preparant una ruta turística que, a part de passar pel pont de Vall-llonga, també inclourà «un recorregut que travessarà dues antigues explotacions». Per dur a terme aquesta iniciativa, Ginestà ha explicat que hi haurà un seguit de senyalitzacions i retolacions amb explicacions de les diverses zones.

Més reformes

En el futur, i abans que finalitzi el termini dels tres anys, l'Ajuntament també vol fer intervencions per introduir diverses millores a la zona del pantà de la Llosa del Cavall, ja que considera que hi ha certes dificultats per accedir-hi, i «es vol crear una via verda per la qual es pugui anar des del poble fins al pantà.