El comitè d'empresa afirma que els seu posicionament no té relació amb el moment electoral i així surt el pas les declaracions que la presidenta del Consell, Sara Alarcón, havia fet a Regió7 (vegeu edició de dilluns). Alarcón atribuïa les protestes actuals a la proximitat de les eleccions municipals.

La plantilla ha assegurat que la coincidència amb les seves protestes «no és més que una mera coincidència». Els membres del comitè expliquen que les aturades de cinc minuts que fan cada dia s'han iniciat perquè «la presidenta del Consell va sembrar dubtes que no pagarien l'increment de sou del 2018».

A més, en el comunicat conjunt de CCOO i el comitè asseguren que, a part de no entendre d'eleccions, consideren que el dèficit que hi ha actualment al Centre Sanitari no ha de recaure en els professionals de sanitat, ja que, «si una partida va destinada a sous, no es pot fer servir per pagar mancances de gestió de la direcció». Pensen que «és just que cobrin, com la resta de personal sanitari de Catalunya, l'increment retributiu anual».

També consideren que és convenient expressar la necessitat de poder fer la seva feina amb la millor qualitat possible. En aquest sentit, es demana més compromís de l'administració per poder atendre, «tal com es mereix, la ciutadania».