L'estació d'esquí del Port del Comte va tancar ahir les portes a causa de la manca de neu i les altes temperatures.

Enguany, la temporada es va iniciar a principi de desembre amb una nevada destacable durant el mes de novembre, «que va permetre l'obertura de les pistes amb normalitat, si ho comparem amb temporades anteriors, però el temps ens ha fet tancar-la una mica abans».

De totes maneres, els responsables del Port del Comte asseguren que hi ha previsió que les temperatures baixin i, en cas que acabi sent així, i tinguin la possibilitat de produir neu, la direcció es podria replantejar tornar a posar en funcionament les pistes, «tot i que es veu difícil».

Al llarg de la temporada, les pistes han pogut estar obertes gairebé en la seva totalitat, encara que les darreres setmanes han hagut d'anar reduint el percentatge, fins que la setmana només es disposava del 60 % del domini esquiable, i majoritàriament amb neu artificial, «ja que només hi ha hagut dues nevades importants i des de fa dos mesos que no neva».

A hores d'ara, la majoria de les pistes tenen neu a la part més alta, però que no permeten l'ús de les pistes amb la normalitat «perquè queden tallades». A més a més, les altes temperatures no fan possible que es pugui generar neu de manera artificial.

Davant d'aquesta situació, els responsables de l'estació han preferit tancar les instal·lacions «perquè no podem oferir les millors condicions als usuaris».