El Patronat de Turisme del Solsonès celebra els 30 anys de la seva creació. L'organisme que ha vetllat per la promoció i difusió turística a la comarca, commemorarà el seu aniversari aquest proper dijous, 28 de març,amb la cinquena Jornada de Turisme del Solsonès que serà presidida per l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, que donarà la benvinguda, la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, i del president del Patronat de Turisme del Solsonès, Josep Caelles.

L'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona oferirà la presentació de la marca 'Solsona, ciutat amb caràcter'. A continuació el Museu de Solsona detallarà les activitats per a aquest 2019 per tal de conèixer el patrimoni i gaudir-ne, i el Gremi d'Hostaleria presentarà la campanya 'La mà de tapes 2019'. Després de la pausa cafè a càrrec de Riuverd, el Consorci Leader exposarà les novetats i actuacions de suport al turisme.

A continuació, es farà una presentació de les visites guiades regulars a Solsona i al santuari del Miracle a càrrec de Solsona Experience i de la Ruta del Barroc respectivament. També s'aprofitarà la jornada per presentar la nova plataforma en línia de venda d'entrades "Entrades Solsonès" a càrrec del Patronat de Turisme del Solsonès i de l'empresa E2S.

L'acte de cloenda anirà a càrrec de la senyora Bàrbara Minoves, directora dels Serveis Territorials a la Catalunya Central del Departament d'Empresa i Coneixement.