La vall de Lord prepara la tercera edició de «Litenatura», un conjunt d'actes relacionats amb la natura i l'entorn de la vall de Lord que se celebrarà durant la Setmana Santa, també coincidint amb la diada de Sant Jordi.

En l'edició d'enguany cal destacar el lligam que tindran les activitats amb les llegendes populars de la zona, els jocs florals i diversos esdeveniments que s'han organitzat, com presentacions o conferències, entre d'altres.

Com a novetat s'han incorporat al programa els jocs florals, oberts a tothom i per a totes les edats, en què els participants han de fer una obra relacionada amb una de les rondalles més populars de la zona, Els tres savis prudents dels Piteus, de Jacint Verdaguer.

L'objectiu del «Litenatura» és fer accessible la natura i l'atractiu paisatgístic, posant-ho en relació amb la literatura de la zona. A més, els responsables de l'Oficina de Turisme pretenen que tots els usuaris puguin gaudir de l'arquitectura i la història de la vall de Lord.

L'edició ha estat organitzada per l'Associació de Turisme de la Vall de Lord i la Biblioteca de Sant Llorenç de Morunys, i té el suport dels ajuntaments de Guixers, la Coma i la Pedra i Sant Llorenç de Morunys.