El Centre Sanitari del Solsonès acollirà a partir del setembre estudiants de medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). A la junta del Centre Sanitari que es va portar a terme dimarts passat, Maria Pilar Fonts, presidenta executiva del Centre Sanitari, va explicar que havia arribat a un acord amb la UVic-UCC perquè a partir del proper mes de setembre s'incorporin estudiants de medicina per poder seguir un programa de pràctiques al centre solsoní.

Fonts va explicar que el curs 2019-2020 «de moment només vindran estudiants de tercer i en els propers anys n'hi haurà de 3r fins a 6è, que és el darrer curs de Medicina. La universitat ofereix aquests estudis des de fa dos cursos. Fonts va afegir que Solsona no seria un cas aïllat, ja que des del centre universitari s'està intentant arribar a acords amb altres centres de la Catalunya Central.

El Centre Sanitari del Solsonès es diferencia de la resta de centres d'assistència primària, perquè en aquest cas també hi ha algunes especialitats.

A hores d'ara es desconeix el nombre d'estudiants que faran pràctiques al Centre Sanitari. Inicialment serien una o dues persones. Per al centre solsoní el cost d'aquestes pràctiques és zero, segons va dir Fonts. Si hi hagués alguna despesa l'assumiria la UVIC-UCC.