Més de 170 estudiants de les escoles del Solsonès van partitipcar en un programa d'esquí a les estacions del Port del Cote i Tuixent-la Vansa. L'activitat va tenir un total de vuit sessions.

L'activitat, amb el nom d'Esport Blanc Escolar, va rebre alumnes de les escoltes Arrels Primària, Setelsis, Vall de Lord, ZER del Solsonès i el Vinyet, que van gaudir del programa des de final de mes de gener fins al mes de març passat.

El programa Esport Blanc Escolar cerca l'impuls dels esports d'hivern entre la població infantil de les comarques de muntanya de Lleida. Aquesta activitat està impulsada per la Secretaria General de l'Esport i pel departament d'Ensenyament, i té la col·laboració de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH), de les estacions d'esquí, dels consells comarcals, del Conselh Generau d'Aran i de la Diputació de Lleida. El Consell Esportiu del Solsonès també va gestionar tota la logística de material, monitors i coordinadors amb els centres.

L'activitat, que va néixer el curs 2013-14, consta de vuit sessions, que es duen a terme durant el segon trimestre del curs escolar, està integrada al programa d'educació física i es realitza en horari lectiu. Les vuit sessions del programa es divideixen en tres d'esquí nòrdic, tres d'esquí alpí i dues de surf de neu.

El programa també beneficia els alumnes de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Berguedà, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès i la Vall d'Aran. El curs passat hi van prendre part 2.085 alumnes de 50 centres.