La catedral de Solsona ha acollit aquest dijous el matí la missa funeral a mossèn Ramon Alsina i Santandreu que va morir a Solsona el passat 30 d'abril amb 86 anys a causa d'una llarga malaltia. Mossèn Alsina, entre d'altres càrrecs, en va ser el Vicari general del bisbe Antoni Deig a Solsona.

La missa, amb la Catedral plena de gent de les diverses parròquies on el Mossèn Alsina va donar missa, ha estat presidida pel Bisbe de Solsona, Xavier Novell, que ha volgut retre homenatge al mossèn al llarg de la celebració.En la cerimònia també hi ha hagut la presència dels rectors de les diferents parròquies del bisbat.

Segons el bisbe de Solsona, explica que mossèn Alsina va viure plenament dedicat a la seva parròquia i a donar missa. També el bisbe explica que, malgrat que va patir una llarga malaltia, "amb el seu esperit incansable va fer-se estimar".

"La mort és el pas cap a la vida eterna". Aquestes són unes paraules, que segons Novell, Mossèn Alsina sempre predicava "de manera persistents per tot el bisbat: la seva estimada Berga, o Navès on havia estat el rector els seus últims anys" ha explicat el bisbe.

Al final de la celebració, el bisbe Novell va explicar que els últims anys del mossèn els va viure a la Casa Sacerdotal del Seminari, on "va ser cuidat excepcionalment pel personal de treballadors i la directora del centre" va explicar el bisbe donant les gràcies. També es va fer una lectura de la biografia del mossèn.

Mossèn Ramon Alsina, que va ser Vicari general del Bisbe Antoni Deig durant els anys 1996-2001, va néixer a Berga l'any 1932 i va iniciar els seus estudis al seminari de Solsona l'any 1944 essent ordenat el 1956. Al llarg de la seva trajectòria va servir pastoralment més de deu parròquies, entre elles la de Seana, Berga, Cardona i Navès.