Aquest dilluns s’ha publicat al Butlletí Oficial de la Província de Lleida la convocatòria del concurs oposició de dues places d’agent de Policia Local i la constitució d’una borsa de treball per part de l’Ajuntament de Solsona. Amb aquesta convocatòria es vol ampliar un cos que actualment està format per onze efectius. En aquests moments hi ha una plaça vacant i una altra en quedarà l’any que ve per jubilació.

Les persones aspirants a aquests llocs de treball han de tenir el títol de graduat o graduada en educació secundària, escolar, tècnic corresponent a cicles formatius de grau mitjà, tècnic auxiliar corresponent a FP de primer grau o un altre equivalent. Les dones han de tenir una alçada mínima 1,60 m i els homes, d’1,65 m. Així mateix, cal tenir el permís de conduir de la classe B.

Pel que fa al procés de selecció, es valoraran la formació, els mèrits i l’experiència relacionada amb la tasca policial i la superació d’unes proves teòriques (inclosa la de català i cultura general) i d’aptitud física. Les dues persones que resultin seleccionades hauran de superar el curs de formació bàsica de l’Escola de Policia de Catalunya i, posteriorment, realitzar un període de pràctiques de sis mesos a Solsona. Amb aquesta darrera convocatòria de places també hi ha la voluntat de crear una borsa de treball de la Policia Local, que substitueix la que es va constituir el 2017.