Juan José Campus serà el nou director mèdic del Centre Sanitari del Solsonès a partir de mitjan maig. El nou responsable ja fa 15 anys que presta serveis com a metge al Centre Sanitari del Solsonès. El relleu en la direcció mèdica arriba enmig del conflicte obert entre els treballadors del centre, que reclamen millores salarials i recuperar dret del sou que ara no es satisfan, i el Consell Comarcal del Solsonès, ens que té el govern sobre el servei. L'actual directora, Begoña López, ha demanat una excedència, segons han explicat fonts del mateix Consell Comarcal. Campus assumirà la coordinació de la base SEM i la direcció mèdica del entre.

Aquesta elecció busca cobrir la plaça de direcció amb un professional amb una vàlua suficientment acreditada, amb un bon coneixement de la comarca i cobrir el lloc sense afectar la prestació del servei de l'atenció primària.

Pel que fa a la unitat sociosanitària, es preveu cobrir la plaça que deixa vacant la doctora López amb un nou professional d'aquesta especialitat. Els responsables del Consell Comarcal i del Centre Sanitari han indicat que el nomenament del metge Campus «reflecteix la clara aposta que es vol visualitzar vers els professionals de la comarca i han volgut agrair la tasca, la dedicació i professionalitat de la doctora López».

Un repte ambiciós

El doctor Campus ha confessat que agafar aquesta responsabilitat suposa «renunciar a una important proposta professional que havia rebut per part d'un important hospital de Catalunya». Tot i això, ha afegit que «implicar-se en el centre de salut de la meva comarca suposa un desafiament que assumeixo amb moltes ganes i il·lusió».

Juan José Campus, nascut el 1976, és llicenciat en Medecina (2002), màster en urgències i emergències extrahospitalàries (2009), màster en medicina de l'esport i nutrició (2018), i actualment està cursant un màster en gestió clínica, direcció mèdica i assistencial.

A part de la tasca desenvolupada al Centre Sanitari del Solsonès, ha estat 14 anys treballant a l'helicòpter del SEM i 10 anys als serveis mèdics del RACC.