La Fira de Sant Isidre d'enguany serà una edició que farà «bullir l'olla». Així és com començava el parlament la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, referint-se a una fira que cada any augmenta en qualitat i expositors, i que coincideix amb l'inici de les campanyes electorals de les municipals i les europees del 26 de maig.

El tret de sortida de la fira, que es va dur a terme ahi el matí al Consell Comarcal, va tenir la presència de la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, el director de la fira, Josep Caelles, i els consellers comarcals. Tots els caps de llista, amb els seus respectius equips, es van fer presents al certamen, de manera que van marcar que la campanya electoral ha començat.

De fet, Solsona es va despertar, ahir, amb gairebé 200 expositors de la comarca i d'arreu de Catalunya al llarg de tot el recinte firal, com també amb les imatges dels candidats a l'alcaldia d'enguany.

Com a preludi de les diferents intervencions previstes, els trabucaires van marcar l'inici de les tres jornades de celebració amb els seus trets i van escampar l'olor de pólvora.

Durant els seu parlament, la consellera va elogiar la fira i els seus organitzadors per la magnitud que ha adquirit el certamen. «És una fira que batega més que mai, i aixi consolida Solsona com el cor de la pagesia», explicava. Jordà també va dir que la Fira de Sant Isidre de Solsona estava aconseguint ser un símbol de catalanitat, «malgrat que sant Isidre fos un pagès madrileny».

Finalment, la consellera va agrair que la fira disposés d'un espai dedicat als joves amb la mostra d'art, i va considerar que «és una aposta clara per potenciar l'art que hi ha a la zona i també per poder crear cohesió social i de ter-ritori entre els joves».

Abans que s'acabessin els parlaments i que s'iniciés un recorregut per la ciutat i pels diferents espais de la fira, Caelles va voler agrair la participació i la bona organització de la fira i va dir que era un orgull per a ell poder veure com la «Festa Major del Solsonès» estava consolidada, i que esperava que es mantingués durant moltes edicions més.

Un cop fets els parlaments que donaven inici als tres dies de fira, ahir ja es van portar a terme els primers actes, com el taller amb llana i cotó i la demostració d'una màquina que mesura la humitat dels cereals. També hi va haver l'entrega de premis del IX Concurs d'Empresaris del Solsonès a l'estand dels empresaris, i el dia va finalitzar amb una de les novetats d'enguany, l'escenari obert de Musiquemoles a l'espai gastronòmic de la fira.

La bona temperatura i el dia assolellat de la primera jornada de la fira van acompanyar els visitants d'arreu que van voler acostar-se al certamen per poder veure les diferents mostres d'artesania i que a les 11 del matí ja omplien els carrers de Solsona.

Les zones que van tenir més afluència d'assistents, a part de l'espai gastronòmic i les mostres d'artesania, van ser, com ja és habitual en cada edició, els espais de bestiar equí, oví i boví, com també el de maquinària agrícola i ramadera.