Les negociacions entre el comitè d'empresa del Centre Sanitari del Solsonès i la direcció del centre podrien reiniciar-se. Un canvi en els assessors del comitè d'empresa del sindicat Comissions Obreres (CCOO) propicia una nova oportunitat. David Ricart, que havia actuat en nom de CCOO, surt del conflicte. Ara, Francisco Pareja i Helena Motos seran els nous assessors dels treballadors.

Les negociacions sobre el pagament d'endarrerits (complements) i sobre els sous del 2019 estan trencades des del mes d'abril passat. El Consell Comarcal, que presideix el Centre, va demanar fer efectius els augments retributius dels sous, però perdent la part proporcional de la DPO, i el comitè va decidir posar una demanda de quantitat al jutjat per poder fer efectius els pagaments que es demanen.

Francisco Pareja, un dels nous assessors de CCOO, explica que en aquests moments la demanda està en procés pels advocats de CCOO i que podria arribar aquesta setmana, perquè amb aquesta acció es pretén «assegurar els drets dels treballadors» i que un jutge decideixi si s'han de fer efectius els pagaments per objectius (DPO) de l'any 2017 -el Consell ja va reconèixer el deute, però el pagament no té data-, i també l'augment salarial de l'1,95% de l'any 2018. En canvi, pel que fa al pagament de les DPO de l'any 2018 i l'augment retributiu del 2019 del 2,25%, Pareja explica que s'ha parlat amb la direcció del centre, en aquest cas amb la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, per poder reprendre les negociacions per així arribar a un acord sense la via judicial. Per la seva banda, Alarcón espera «iniciar unes conversacions amb un altre to».

Consell i comitè (amb els seus assessors) podrien trobar-se en breu, possiblement aquesta mateixa setmana, en una data que no s'ha concretat per cap de les parts.

Pel que fa al fins ara portaveu de CCOO, David Ricart, el comitè d'empresa ha explicat que la decisió de deixar el càrrec ha estat «per motius personals». Es manté al sindicat, però sense entrar en el cas de Solsona, que havia quedat en un punt sense sortida.