El comitè d'empresa del Centre Sanitari del Solsonès i els seus assessors, de Comissions Obreres (CCOO), fa un comunicat explicant que els treballadors només reclamen el que els pertoca, independentment de les eleccions del 26 de maig, i recriminen a Sara Alarcón, màxima responsable econòmica del centre, que ha culpabilitzat als treballadors d'augmentar el dèficit pressupostari i de no trobar a personal sanitari que vulgui treballar al centre. També asseguren que l'amortització del lloc de treball del cap d'administració no suposa cap estalvi econòmic a l'exercici pressupostari del 2018.

En una roda de premsa convocada pel Consell, Sara Alarcón va explicar el dèficit pressupostari que actualment hi havia al Centre Sanitari, com també va explicar que a causa de les protestes dels treballadors i les pancartes penjades a l'edifici del centre, començava a haver-hi dificultats per a trobar personal sanitari que volgués treballar a Solsona, dient que «es dona la sensació que els treballadors no cobren i no és així».

Els treballadors per la seva banda, asseguren que no han dit mai que no cobraven, sinó que reclamen els pagaments que els pertoca - pagues per objectius (DPO) i augments retributius- «com qualsevol treballador lluita per allò que li pertany». També des del comitè asseguren que si la protesta es realitza a dos mesos de les eleccions, no és més que una mera coincidència. «Si hem començat ara aquesta protesta és perquè, el Consell Comarcal va sembrar dubtes clars de què no pagarien l'augment de sou del 2018».

Pel que fa a l'amortització del lloc de treball del Cap d'Administració, que ha estat una decisió presa per la Direcció del Centre i aprovada pel Consell Comarcal, el comitè d'empresa assegura que en cap moment es va informar de res, malgrat que Alarcón va explicar que abans d'explicar-ho al Comitè, s'havia d'aprovar al Consell i comunicar-ho a la persona.

De totes maneres, el comitè assegura que la direcció ho justifica com a un estalvi pel Centre, però que aquesta amortització «no pot suposar un estalvi en aquest tancament del 2018, doncs ha estat d'excedència, i per tant, no s'ha pagat el seu sou i s'ha tancat igualment en negatiu». També el comitè diu que aquest estalvi no es produirà a causa dels serveis externs que contractats, com l'advocat per fer d'assessor de salut.

El comitè diu que Alarcón menteix

El comitè d'empresa assegura que la presidenta ha mentit en les seves últimes declaracions en relació al Centre Sanitari, assegurant que hi ha manca de llibertat d'expressió i pressió a l'hora de manifestar-se cada dia durant 5 minuts a la porta del centre en contra de les mancances del sou que els treballadors ja fa uns mesos que demanen.

El comitè diu que si hi ha tensió, aquesta ve donada per un clima creat per qui està gestionant el Centre. També assegura que no és cert que es pressioni al personal per fer les aturades diàries, «ja que al centre es vetlla per la llibertat d'expressió i que si hi ha por, aquesta és en l'àmbit personal. «Por que des del Consell Comarcal es prenguin mesures en l'àmbit individual, com acomiadaments, modificacions de contractes, entre d'altres, fet que sembla real amb l'amortització del cap d'administració».