El Teatre Comarcal de Solsona acollirà l'estrena del documental «425 anys: una història de resistència» que tracta sobre la història de la cració del Bisba de Solsona.

La presentació es durà a terme el dia 16 de juny a les 6 de la tarda i comptarà amb la presència del bisbe Xavier Novell, l'actor Pep Cruz i el director i guionista del documental Dani Sala, de l'empresa de comunicació e2s.

El documental repassa els moments claus de la història del bisbat i les accions dels seus protagonistes, partint d'una òptica actual i una interpretació contemporània. El conductor del documental és l'actor Pep Cruz que ha passat per alguns dels llocs més representatius del territori i ha parlat amb vàries persones, tant historiadors com capellans.

L'accés al Teatre Comarcal de Solsona serà de taquilla inversa, això vol dir que a l'arribar l'entrada és gratuïta i, a l'acabar la sessió, cadascú decideix el que vol pagar, valorant el que comporta tot aquest muntatge escènic i adaptant-lo a la seva situació econòmica personal. La taquilla inversa és un exercici de responsabilitat per al espectador que ajuda a reformular el consum de la cultura perquè arribi a tots els públics.

Està previst que aquest vídeo es pugui projectar també a diferents parròquies de la diòcesi.