El Solsonès es prepara per a la quarta edició de Benvinguts a Pagès, que es durà a terme el cap de setmana de l'1 i 2 de juny arreu del territori català. Els organitzadors, que mostren la seva satisfacció, expliquen que amb les darreres edicions se sumen més de 55.000 visitants.

Conèixer les vaques de raça bruna del Pirineu, acompanyar els pagesos d'una horta ecològica o bé posar-se el vestit d'apicultor per entendre el procés d'elaboració de la mel són algunes de les activitats proposades arreu de Catalunya.

En el cas del Solsonès, s'adhereixen a la proposta alguns restaurants de la zona, que oferiran menús amb cuina local i productes de proximitat, com el restaurant El Buffi, el restaurant El Miracle i el restaurant El Solsonès.

Paral·lelament hi ha programades diverses visites i activitats al llarg del cap de setmana. En aquest cas, hi haurà visites al Museu Rural de Marcús (Olius), la visita guiada més tast a la Casa al Museu les Casas de Matamargó (Pinós) i també la visita guiada «Solsona Monumental» i «Tasta Solsona».

Els coordinadors diuen que la iniciativa «permet a un públic molt ampli experimentar la vida a pagès, redescobrir l'origen dels productes que es consumeixen cada dia i omplir el rebost».

També hi ha disponibilitat per dormir en masies rurals.