L'institut Francesc Ribalta estrena un nou Programa de Formació Inicial (PFI) basat en Auxiliar de vivers i jardineria, que substituirà el PFI d'Auxiliar d'activitats d'oficina i serveis administratius generals, el proper curs 2019-2020. També l'escola Arrels ofereix un cicle de Manteniment electromecànic i processos industrials en substitució d'un cicle d'automoció.

Ambdós centres de Solsona tenen una àmplia oferta de graus mitjans i superiors, i també els estudis de batxillerat social-humanístic i cientificotecnològic.

Pel que fa al Francesc Ribalta, la seva directora, Teresa Pijuan, explica que per segon any consecutiu es recupera el cicle formatiu de grau superior (CFGS) d'Educació infantil, però que la novetat serà el canvi del PFI al d'Auxiliar de vivers i jardineria, que pretén «adaptar els estudis al territori i a les necessitats que el Solsonès planteja», explica la directora.

En el mateix sentit, la directora de l'escola Arrels II, Mireia Massana, explica que l'oferta de cicles també s'ha vist alterada pel canvi de cicle d'Automoció per un de Manteniment electromecànic i processos industrials, «a causa de la necessitat dels empresaris de trobar professionals qualificats en aquest sector».

Pel que fa a l'alumnat, les dues directores coincideixen que la xifra varia cada any, tot i que en els darrers anys hi ha un lleuger augment d'alumnes inscrits.

Al Francesc Ribalta, Pijuan explica que el CFGS de Tècnic en cures auxiliars d'infermeria és el més consolidat que té el centre ara mateix, i Massana assegura que el nombre d'alumnat varia en funció de les promocions.

Les dues expliquen que poques vegades s'han omplert les aules, que tenen capacitat per a 30 estudiants, tenint en compte que «som una comarca més reduïda i el nombre d'estudiants és menor que en altres capitals de comarca».

De totes maneres, asseguren que moltes vegades el nombre d'inscrits supera la vintena d'alumnes per cicle.