El Grup Natura del Solsonès i el Centre d'Estudis Lacetans organitzen la Setmana de la Natura 2019, que es va iniciar arreu de Catalunya ahir i que finalitzarà el diumenge dia 9 de juny.

En el cas del Solsonès hi ha previstes dues activitats per al cap de setmana 8 i 9 de juny.

La primera es portarà a terme el dia 8 i serà una presentació del projecte Espiallones, que consistirà a fer una sortida fotogràfica a la bassa del Miracle i una visita a l'Espai Natura. Per poder participar en aquesta activitat és necessari portar càmera de fotografiar, binocles, roba de muntanya i aigua. El punt de trobada serà al Miracle a les 8 del matí i finalitzarà a la 1 del migdia. L'activitat és gratuïta i està destinada a tots els públics.

Aquesta, però, no serà l'única activitat que el Grup Natura ha preparat per a la Setmana de la Natura. Pel que fa al diumenge, els organitzadors tenen prevista una activitat anomenada Rapi-nyaires. En aquesta s'intentarà fer un cens i quantificar el nombre de nius d'aquest tipus d'espècies que es troben a la zona i que «sovint construeixen el niu en esquerdes i forats de les parets», segons expliquen els organitzadors.

Aquesta activitat, que també està destinada a tots els públics, consistirà a separar-se en grups i inspeccionar diverses cingleres amb telescopi i/o prismàtics «sense interferir en l'activitat quotidiana de les espècies», asseguren els responsables de la sortida. El grup d'Estudis Lacetans explica que algunes de les espècies que es poden trobar a la comarca del Solsonès són l'àguila daurada, el voltor comú, l'aufrany, el falcó peregrí i el trencalòs. Per poder participar-hi cal portar prismàtics o un telescopi, roba adequada i aigua. El punt de trobada serà a les 8 del matí a la plaça del Camp de la ciutat de Solsona i l'activitat finalitzarà a les 2 del migdia.