Un dels elements que més embelleixen la ciutat a la primavera i l'estiu són les flors. I a Solsona la participació ciutadana es considera fonamental per mantenir el vigor i el color de la vegetació urbana. Avui s'obren les inscripcions del trenta-unè Concurs de flors als balcons de Solsona, amb el qual la regidoria de Cultura repartirà un total de 990 euros. Concretament, es premiarà el balcó més ben valorat amb 90 euros, la millor façana, amb 180, i dotze balcons més amb 60 euros cadascun.

Les bases del concurs es mantenen iguals que l'any passat. Es demana als solsonins que ornamentin amb flors i finestres el domicili, i es recorda que les torretes o jardineres han d'estar col·locades a la part interior dels balcons. El jurat, que serà representat per una entitat local per determinar, passarà a valorar els balcons participants entre el 20 i el 30 de juny i el lliurament de premis es durà a terme pels volts de la Festa Major.

Les bases del concurs es poden consultar a l'apartat de "Concursos" del web municipal (www.ajsolsona.cat). Les inscripcions es poden cursar entre avui i el 14 de juny. Aquesta iniciativa, amb una llarga tradició a Solsona, és un esforç que es valora des del projecte Viles Florides, del qual el municipi forma part i per al qual és reconegut amb la categoria de tres flors d'honor.