Pere Vilaginés, alcalde en funcions d'Odèn de l'Agrupació d'Electors Independents, sembla que revalidarà el càrrec, tot i que compartirà l'alcaldia durant dos anys amb Albert Solé, d'Esquerra republicana de Catalunya (ERC). Tot apunta que hi haurà un pacte entre les formacions, amb dos regidors cada candidatura, per aconseguir la majoria absoluta, deixant al marge un futur govern de l'històric Andreu Alet, de JuntsxOdèn, que va obtenir tres regidors.

Quan falten tres dies per a constituir-se el nou ajuntament d'Odèn, el pacte entre partits sembla estar encaminat amb un govern de dos anys per part dels independents i dos anys per part d'ERC. Tot i que encara està per perfilar quin dels dos seria el primer en governrar, Vilaginés explica que "els republicans demanen que siguem nosaltres els primers, i de moment no ens sembla mala i dea que pugui ser així".

Els dos partits, que en total sumen quatre regidors, han explicat que en cap moment han iniciat cap tipus de negociació ni parlament amb el canidat de JuntsxOdèn, Andreu Alet. De fet, Solé, assegura que "des de ERC tenim clar que no pactarem amb Junts".

En aquest sentit, Alet explica que "nosaltres tampoc hem iniciat cap tipus de roda de contacte amb les altres formacions. Creiem que s'ha de deixar governar a la força més votada". També afegeix que "estem disposats a parlar amb ells i que se sumin al nostre projecte per poder millorar el municipi. Tot i així, si ens hem de mantenir a l'oposició ho farem i treballarem de valen".

Per altra banda, les dues formacions que podrien formar govern aquest dissabte han explicat que just s'està iniciant el pacte i s'està creant un document de compromís per formalitzar l'acord.