Per novè any consecutiu, comprar al comerç de proximitat solsoní pot tenir premi. Solsona és un dels trenta municipis catalans que durant tot el mes de juny duen a terme la campanya de promoció del petit comerç vinculat als barris antics. S'hi han adherit 149 establiments, dels quals 82 són del nucli antic i 67, de fora. Enguany la iniciativa canvia d'eslògan i es titula «Barris antics, compra i guanya».

Tothom qui compri als comerços adherits pot participar al sorteig mitjançant unes butlletes i unes urnes situades sobre els taulells. Hi ha en joc desenes d'experiències per a dues persones cedides pels trenta ajuntaments de la Xarxa Barris Antics amb Projectes, de la qual forma part Solsona. Es pot fer durant tot el juny. El 10 de juliol a dos quarts de dotze els solsonins podran seguir el sorteig en directe per Solsona FM. I el dia 12 a les set de la tarda es lliuraran els premis a la sala de plens de l'Ajuntament a les deu persones afortunades. També es premiarà un comerç local, que enguany gaudirà de les propostes turístiques de Roda de Ter.

Premis valorats en 2.770 euros

A cada municipi se sortejaran 31 productes i experiències (30 per als clients i un per a un comerciant participant) valorats en 2.770 euros. En total, hi ha en joc 930 experiències valorades en més de 85.000 euros, i fins al gener de l'any que ve, les 704 persones guanyadores de la campanya visitaran totes les poblacions catalanes que hi prenen part. Per aquest motiu «Barris antics, compra i guanya» és una iniciativa que no només té per objectiu dinamitzar el comerç de proximitat, sinó també promocionar el patrimoni dels territoris organitzadors.

A Solsona, la inciativa s'impulsa la iniciativa des de la regidoria de Promoció Econòmica.