El 28 de juny farà cinquanta anys que la població LGBT va sortir al carrer a Nova York a mostrar el seu rebuig contra una batuda de la policia en un bar gai i es va produir un fort enfrontament, que va despertar una reacció immediata de suport a les persones agredides. Aquests fets marcaven l'inici de l'activisme del col·lectiu de persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals. Dissabte vinent, dia 29, Solsona s'afegeix a la commemoració internacional del Dia per l'alliberament LGBTI amb una jornada familiar per reivindicar els drets de les persones indiferentment de la seva diversitat.

Els actes, aplegats sota el lema "Que floreixin les diversitats!", es duran a terme a partir de les cinc de la tarda a la plaça Major. Començaran amb una sessió de contacontes infantil i tallers a càrrec de Mireia Vila, el Grup de Gèneres del Solsonès i El 6. A les sis, Sete Cuadros i Alguer Vendrell llegiran el manifest d'enguany i, a partir d'un quart de set, hi ha programades actuacions musicals i performances. Hi participaran Uri Gilibets i Alguer Vendrell, Alba Marbà, Kuissó i Anna Terricabras.

L'artista Anna Terricabras, precisament, oferirà art en directe amb una obra treballada conjuntament amb l'Oficina Jove del Solsonès per representar el col·lectiu LGBTIQ. S'hi plasmaran idees i aportacions realitzades dels joves de la comarca que van respondre a la crida participativa per a l'ocasió.

Des del SAI expliquen que aquest programa està pensat per convidar les famílies a una jornada que combina cultura i reivindicació "per tal que al Solsonès floreixin totes les diversitats, sense judicis, sense discriminacions, sense límits". "Volem que es visibilitzi la varietat de colors que enriqueix la comarca". D'aquí el lema d'enguany. La imatge del cartell, que comença a difondre's avui, és obra de Rut Selva, estudiant d'ESO de l'Institut Francesc Ribalta.

Aquest actes són coorganitzats per l'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal, a través del SAI, i tenen la col·laboració de Joan Solé Llobet, El 6, el Grup de Gèneres, l'Oficina Jove, Volianna, els bars Cantàbri, La Plaça i la Tasketa de la Núria.