L'Ajuntament de Solsona pintarà, entre aquesta setmana i la vinent, quatre passos de vianants elevats amb els colors de la bandera irisada. L'acció, que coincideix amb la commemoració del 28J, explica el consistori en un comunicar, "vol fer permanentment visible el seu compromís amb el col·lectiu LGBTI". Els passos de vianants són el de les avingudes de la Mare de Déu del Claustre, Cardenal Tarancón, Sant Jordi i a la carretera de Torà a l'altura de la travessia de Sant Jaume. Es tracta de quatre dels punts més transitats de la xarxa viària urbana.

Segons explica l'alcalde, David Rodríguez, "és un missatge més per demostrar visualment que volem ser un municipi inclusiu i obert, tolerant i respectuós amb les diversitats sexuals". Serà l'acció 'gay-friendly' més visible que s'haurà fet des de l'Ajuntament, on cada any es fa onejar la bandera multicolor del balcó consistorial el 28J, i el 17 de maig, Dia internacional contra la LGBTIfòbia.

En paral·lel, aquest dissabte a la tarda es farà una jornada cultural i reivindicativa adreçada a les famílies. Comptarà amb una sessió de contacontes infantil i tallers, la lectura d'un manifest, i diverses actuacions musicals i performances.