La constitució del novè mandat del Consell Comarcal del Solsonès ja té data. El Ple serà el dilluns vinent, dia 8 de juliol, a les 6 de la tarda a la Sala Gòtica del Consell. Sara Alarcón, presidenta en funcions, tornarà a presentar la seva candidatura per tal de presidir l'ens al qual ha estat al capdavant els darrers quatre anys.

El Ple del Consell Comarcal, estarà format per nou consellers d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), un més que en els resultats de fa 4 anys, contra els set consellers de Junts per Catalunya, un menys que en l'actual mandat, mentre que la resta de formacions mantenen els resultats: dos consellers de l'Associació d'Agrupació d'Electors i un conseller comarcal de la CUP.

El Ple del Consell Comarcal del Solsonès està format per un total de dinou consellers comarcals. En la novena legislatura, només hi haurà representació de sis dones mentre que tretze seran homes.

Amb l'inici d'un nou mandat, la gran majoria dels consellers cedeixen el càrrec a noves cares. De fet, setze dels dinou seran nous en el càrrec o no ho van ser almenys en els darrers dos anys.

Pel que fa als municipis amb més representació, Solsona serà la que tindrà més representants amb tres consellers comarcals. Castellar de la Ribera, La Coma i la Pedra, Pinell i Pinós tindran dos representants cada un, mentre que els municipis de Llobera, La Molsosa, Navès, Odèn, Olius, Riner i Sant Llorenç de Morunys en tindran un. Els pobles de Clariana de Cardener, Guixers i Lladurs no tindran representació.