Els bisbe Xavier Novell participarà a la Raid Goum, una experiència d'exercicis espirituals que combina l'oració, el dejuni i «la vivència de l'empobriment integral i del límit com a camí vers l'abandó i la confiança en Déu», assegura Novell en la glossa dominical.

L'experiència Raid Goum, que es va iniciar a França l'any 1969, s'organitza en una zona despoblada i àrida entre Sòria i Guadalajara. En aquesta, són 9 dies de recor-regut que pretén ser una proposa exigent físicament, psicològicament i espiritualment, segons els organitzadors.

Aquesta s'organitza al llarg de tot l'estiu i es reparteix en tres tandes. En aquest cas el bisbe de Solsona participarà en la darrera, entre el 22 i el 30 d'agost.

Els grups per poder participar-hi estan formats entre 18 i 22 persones i amb 7 dies es fa un recor-regut de 150 quilòmetres.

Segons Novell són exercicis pensats per entendre la pobresa i les dificultats en el camí i és «un desafiament a unes generacions que experimenten el vertigen de trobar-se amb ells mateixos i amb Déu».