Sara Alarcón, presidenta del Consell Comarcal, serà la nova responsable de Salut i cobrarà una retribució econòmica anual de 45.000 euros i els consellers comarcals Joan Codina i Xavier Bertolín rebran la dotació de 5.405 euros bruts anuals. Ramon Costa, de la Coma i la Pedra, serà el nou vicepresident primer i Marc Casabosch de Castellar de la Ribera en serà el vicepresident segon.

Així ho va aprovar el ple de cartipàs del Consell Comarcal del Solsonès ahir a la tarda a la Sala Gòtica del Consell, un ple en què es van definir les diferents carteres entre els membres del govern durant el mandat 2019-2023.

Pel que fa al repartiment de carteres, queda de la següent manera: La presidència del Consell, amb Sara Alarcón, que serà representant de totes les gestions relacionades amb Salut, com també portarà la conselleria d'Esports; Ramon Costa serà el conseller d'Administració, Personal i Hisenda; Marc Casabosch d'Acció rural i Paisatge i Comunicació; Dolos Caelles consellera d'Educació; Xavier Bertolín, Protecció civil, Urbanisme, Obres i Camins; Mercè Ibran responsable de Medi Ambient i Acció Social; Joan Codina de Fires; Ignasi Campà conseller de Cultura i Ferran Ginestà de Turisme.

Pel que fa a les quanties retributives, els membres de la corporació cobraran 100 euros per assistència a les comissions de goven, 45 euros a les comissions de govern del Centre Sanitari, 70 euros a la Junta de Portaveus i 45 euros per Ple del Consell Comarcal i Juntes del Centre Sanitari. En aquest cas, queden exempts els consellers que tindran una dedicació parcial del 13,51%, Joan Codina i Xavier Bertolín amb un salari de 5.405 euros bruts i Sara Alarcón, amb dedicació exclusiva, amb 45.000 euros bruts. Aquesta decisió va ser aprovada per majoria simple, després que la CUP, segons el seu codi ètic, considerés que el salari de la presidenta fos desmesurat, com també Junts per Catalunya i, per tant, votessin en contra, mentre que els Independents van optar per l'abstenció.