L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha dut a terme el condicionament estructural i funcional de les catorze estacions d'aforament que mesuren les aportacions d'aigua als embassaments de les conques internes que gestiona l'agència. Concretament, les actuacions s'han fet a les estacions d'aforament de cua dels embassaments de Darnius Boadella (Muga), Sau (Ter), La Llosa del Cavall (Cardener), La Baells (Llobregat), Foix i Siurana.

Els treballs s'han dut a terme durant els darrers dos anys. Aquests s'han centrat en millorar el condicionament estructural d'aquests punts de control, consolidant i optimitzant les infraestructures de mesura per augmentar la qualitat de les dades de nivell i cabal, tant en situacions de normalitat com també en períodes de sequera.

Les actuacions d'aquest àmbit han consistit en la redefinició i disseny de les seccions de control, amb l'objectiu d'augmentar la certesa de les mesures realitzades.

Aquests treballs, junt amb el calibratge continu de la corba de cabals (relació entre el nivell d'aigua i el cabal circulant) que es realitza en base als aforaments directes, permeten obtenir en temps real el millor resultat del cabal i volum d'aportació als embassaments.

En la cua de l'embassament de la Llosa del Cavall hi ha dues estacions d'aforament: la que es coneix com Guixers (Cardener, Monegal) i la segona com a Guixers (Aigua de Valls). Aquestes estan ubicades a les dues principals vies d'aportació d'aigua a l'embassament de la Llosa del Cavall.

Amb les millores dutes a terme a l'embassament es podran conèixer de manera més eficient els cabals d'entrada, un fet que permetrà gestionar millor les reserves d'aigua i preveure possibles accions en cas de cabals d'aigua alts.

Millores dels sensors de mesura

Els treballs que s'han dut a terme també s'han focalitzat en millorar el condicionament funcional d'aquests catorze punts de control. Per exmple, s'han dut a terme millores tecnològiques relacionades amb els sensors de mesura instal·lats, els equips d'emmagatzematge i els sistemes de comunicació de dades.